İnsan Hakları Savunucusu Günal Kurşun hakkında açılan davanın takipçisiyiz!

İnsan Hakları Gündemi Derneği önceki başkanı ve şu andaki yönetim kurulu üyelerinden ceza hukukçusu Dr.Günal Kurşun, hakkında Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında, bugün (22 Mayıs 2017) yargıç karşısına çıkacak.
Günal Kurşun hakkında Todays Zaman gazetesinde yazı yazmak, sosyal medya paylaşımlarında bulunmak suretiyle silahlı örgüte üye olmak (TCK 314/2) ve terör örgütü propagandası yapmak (TMK 7/2) suçlarından dava açılmıştı.
Biz İHOP bileşeni insan hakları örgütleri olarak, Günal Kurşun’un insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi için gösterdiği olumlu çabaların tanığıyız.
Biz biliyoruz ki, zaman zaman, dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de insan hakları savunucuları yasa dışı örgütlerle bağlantılı gösterilmeye çalışılmakta ve böylece itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Bazen de hak savunucularının basın açıklamaları, raporları, fikir beyanları ve eleştirel yaklaşımları, “terör propagandası” olarak nitelenebilmektedir. Bu ve benzeri talihsiz suçlama ve değerlendirmelerin iddianamelere yansıtılması, böylece insan hakları savunucuları üzerinde yargı baskısı oluşturulması kabul edilemez.
Unutulmamalıdır ki, insan haklarını savunma hakkı bir insan hakkıdır!
Biz insan hakları savunucuları, çalışmalarını yakından bildiğimiz, insan hakları savunucusu Günal Kurşun’un yargılandığı davanın takipçisi olacağız.
İHOP bileşeni insan hakları örgütleri