Ayrımcılığa Karşı İlef Evrim Alataş Ödülü

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından, bu yıl bahar döneminde ilk kez verilecek olan Evrim Alataş Ödülü’ne Radikal gazetesinden Yıldırım Türker layık görüldü. Ödül töreni 11 Nisan 2011 günü, saat 14:00’da fakültenin M. T. Ö. Salonu’nda düzenlenecek.

Fakültede verilen ve üniversitenin bütün öğrencilerine açık olan Ayrımcılığa Karşı Dersler’in eğitim içeriğinin bir parçası olarak tasarlanan Evrim Alataş Ödülü sahibi; gazete yazarları ve araştırmacı gazeteciler arasından seçildi.

İlef Evrim Alataş Ödülü, Ayrımcılığa Karşı Dersler’i alan öğrenciler tarafından “ayrımcılık okur-yazarlığı”yla, her yıl, ayrımcılık konusunda duyarlı, sıradanlaşıp doğallaşan ve görünmezleşen ayrımcılığı görünür kılan, bu konuda yeni ve farklı bakış açıları geliştiren, ayrımcılık karşıtı bir dil ve toplum tahayyülünün oluşmasına katkıda bulunan medya mensuplarına verilecek.

Ayrımcılığa Karşı Dersler’in tamamlayıcı parçası olarak düşünülen bu ödül; “İlef eleştireldir” cümlesine “İlef ayrımcılığa karşıdır” cümlesini de eklemeyi ve eleştirelliğe hakkını vermeyi hedeflemektedir. Medyayı ne topyekun bir kirlenme alanı; ne de bir tarafsızlık alanı olarak gören, bu iki bakışın da içine yerleştiği sinik, popülist ve atıl düşünsel iklime karşı duran medya çalışanlarıyla, İlef öğrencilerini buluşturmak amacıyla verilen İlef Evrim Alataş Ödülü’ne sahip olacak medya mensubu, ödülü almak ve Ayrımcılığa Karşı Dersler’in son dersini vermek üzere, her yıl, İlef’e davet edilecek.

Kaynak: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF)

 

İlgili Bianet haberi: “Yıldırım Türker İLEF Ödülünü Sivil İtaatsizlere Adadı!”