İnsan Haklarını İzleme Bülteni’nin 6. Sayısı Yayımlandı!

“İzlem” adını verdiğimiz elektronik bültenimizle 3 aydır yasamayı, yürütmeyi, yargıyı ve AİHM’i izlemeye, tüm bunları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Sadece basına yansıyan konuları değil, duyulmayanları, gözden kaçanları, bilinmeyenleri de gündeminize taşımak istiyoruz. Umarız başarılı olabiliyoruzdur. Sizlerden gelen öneriler doğrultusunda önümüzdeki sayıdan itibaren, bültenimizin tasarımını değiştiriyor ve sizlere daha kolay okunabilir bir yayın sunmak için çabalıyoruz. Biliyoruz ki ekrandan okumak hiç kolay değil… Bu nedenle bültenimizle ilgili değerlendirmelerinizi, önerilerinizi bizimle paylaşırsanız, izlediklerimizi sizlere daha etkili bir şekilde ulaştırabilir,  böylece devletin insan haklarına saygı duyma, koruma ve yerine getirme yükümlülüklerini hayata geçirmesi için yapılan çalışmalara daha fazla katkıda bulunabiliriz.

Bu sayımızın “Yargı” bölümünde AİHM’in Türkiye’deki sığınmacıların yaşama koşullarıyla ilgili verdiği dört önemli kararın haberini okuyabilirsiniz.

Yerel Kararlar başlığında yer alan bir haberimiz ise Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin tarihi bir kararıyla ilgili.  Tarihi karar, AİHM’nin verdiği mahkumiyet kararlarının ilgili kamu görevlilerine rücu edilip edilmediğinin tüm vatandaşlarca sorgulanabilmesiyle ilgili.

“Yürütme”
bölümünde ise İçişleri Bakanlığı’nın hazırlığını yaptığı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasa Taslağı”na yer verdik. Taslakta tartışmalı noktalar yer alıyor.

“Yasama” bölümümüzde ise yine kısa kısa haberler, vekillerin Hükümete yönelttiği soru önergeleri ve Meclis’te bekleyen yasa tasarılarını görebilirsiniz.

Öneri ve değerlendirmelerinizi bekliyor, yedinci sayımızda başka bir formatla görüşmek üzere iyi okumalar diliyoruz…

İzlem için lütfen tıklayınız…