5. İNSAN HAKLARI YAZ OKULU:PROTESTO HAKKI

İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP)  ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi (İHM), akademi ve sivil toplum birlikteliğiyle Türkiye’nin çeşitli insan hakları sorunlarını tartışmaya devam ediyor.

İnsan hakları savunucuları için düzenlenen yaz okulları, İHOP ve İHM’nin bu alanda yaptığı en uzun soluklu etkinlik dizilerinden birini oluşturuyor. Bu birlikteliğin bir yansıması olarak etkinlik, insan hakları savunucularının yanı sıra alana ilgi duyan lisans ve lisansüstü öğrencileriyle Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan insan hakları bürokrasisi çalışanlarını da kapsayacak geniş bir yelpazeye hitap ediyor.
2007 yılında ilk kez düzenlenen İnsan Hakları Yaz Okulu bu sene 5. kez gerçekleştirilecek.

2007 ve 2008 yıllarında insan haklarının felsefi ve tarihsel temellerinden, insan haklarının teşkilatlanmasına, ulusal ve uluslararası hukuk bağlamında insan haklarının korunmasından, ifade özgürlüğü ve savunma taktiklerine kadar pek çok konuda, gerek temel gerekse tematik dersleri içeren programların ardından 2010 yılından itibaren programın tematik başlıklarla devam ettirilmesine karar verildi. Bu kapsamda 2010 yılında Hakikat ve İnsan Hakları, 2014 yılında da Cezasızlık ve İnsan Hakları temalarıyla gerçekleştirilen Yaz Okulu’nun bu seneki teması “Protesto Hakkı” olarak belirlendi.

2-6 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan program, 2014 yılında olduğu gibi bu yıl da Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü ve İsveç Kalkınma Ajansının mali desteğiyle düzenlenmektedir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin dersliklerinde  gerçekleştirilecek olan yaz okulunun kontenjanı en az 25 en fazla 40 kişi ile sınırlıdır. Yaz okuluna katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. En fazla 20 katılımcının yol ve konaklama masrafları düzenleyici kuruluşlarca karşılanacaktır.

Başvurular 15 Temmuz 2015, Çarşamba günü sonuna kadar (24:00) yapılabilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Programa ve başvuru şartlarına ilişkin ayrıntılı çağrı metnin word formatı için lütfen tıklayınız, pdf formatı için lütfen tıklayınız.

Başvuru formu için lütfen tıklayınız.